Γνωρίζεις ότι ο καφές σε κάνει καλύτερο αθλητή;

ο καφές σε κάνει καλύτερο

Γνωρίζεις ότι ο καφές σε κάνει καλύτερο αθλητή;

Εσύ το γνωρίζεις ότι ο καφές σε κάνει καλύτερο αθλητή; Οι αθλητές και οι προπονητές το γνωρίζουν αυτό καλά: Είναι γεγονός πώς ένα φλιτζάνι καφέ πριν από μια αθλητική δραστηριότητα βελτιώνει την αθλητική απόδοση. Παράλληλα, αυξάνει κατά πολύ το αίσθημα της ευεξίας, αυτοσυγκέντρωσης (πολυφαινόλες) και μειώνει το αίσθημα της κόπωσης. Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη διεγείρει την έκκριση της επινεφρίνης. Η επινεφρίνη σε συνδυασμό με την καφεΐνη μπορούν να επιφέρουν μυϊκή συστολή, αυξάνουν το ρυθμό διάσπασης μυϊκού και ηπατικού γλυκογόνου, αυξάνουν την απελευθέρωση των ελεύθερων λιπαρών οξέων από το λιπώδη ιστό όπως και τη χρήση μυϊκών τριγλυκεριδίων. Η κύρια επίδραση που παρατηρείται κατά την ηρεμία είναι η αύξηση της συγκέντρωσης των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα. Παράλληλα έχει διαπιστωθεί ότι μέσω της βελτίωσης της αναπνευστική λειτουργίας βελτιώνει το άσθμα που προκαλείται σε αρκετούς αθλητές. Μέχρι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιτρέπει κατανάλωση μικρής ποσότητας καφεΐνης. Είναι καλό να επιλεχθεί η κατάλληλη χρονική στιγμή για την κατανάλωση καφέ σε αθλητική δραστηριότητα. Για να έχει κάποιος το βέλτιστο αποτέλεσμα θα πρέπει να πιεί τουλάχιστον μια ώρα ένα φλιτζάνι καφέ.

Ο καφές σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση έπειτα από έντονη άσκηση. Ποδηλάτες που συμμετείχαν σε έρευνα οι οποίοι ασκήθηκαν σκληρά για δύο μέρες, όταν κατανάλωσαν ένα ενεργειακό ποτό με υδατάνθρακες και καφεΐνη, αποκατέστησαν πολύ πιο γρήγορα τις «αποθήκες» γλυκογόνων σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωσαν μόνο υδατάνθρακες.

Μπορείτε καθημερινά με το πρωϊνό σας να κάνετε πολλά περισσότερα από το να πίνετε απλά καφέ. Σε περίπτωση που μια κούπα καφέ το πρωί δε σας είναι αρκετή, χρησιμοποιήστε ως γαρνίρισμα στα κορν φλεικς, καφέ με βούτυρο ή δοκιμάστε τον καφέ μέσα σε smoothie.

Δες εδώ τους κατάλληλους καφέδες κόκους και επίλεξε αυτόν που θα σε  κάνει «τούρμπο» στην αθλητική σου δραστηριότητα. Ανάλογα τη μηχανή σου υπάρχουν και έτοιμοι αλεσμένοι καφέδες. Αν θέλεις μια γρήγορη και εύκολη λύση υπάρχουν και καφέδες σε κάψουλες. Ενδεικτικά μπορείς να δείς

Nespresso συμβατές κάψουλες

Dolce Gusto συμβατές κάψουλες

Επίσης μπορείς να δείς στην κατηγορία Συμπληρώματα διατροφής

Αφήστε μια απάντηση