Στιγμαίος καφές
Ο στιγμιαίος καφές εφευρέθηκε από το Σατόρι Κάτο το 1901. Από το τότε βγήκαν πάρα πολλές παραλλαγές αυτού ανάλογα τις προτιμήσεις των κατοίκων κάθε περιοχής. Στην Ελλάδα έχουμε στιγμαίο καφέ φραπέ κυρίως. Αυτός παρασκευάζεται βάζοντας την δόση του καφέ σε ένα ποτήρι μαζί με την ζάχαρη και λίγο κρύο νερό μαζί με ένα παγάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα βάζουμε πάγο στο ποτήρι και γεμίζουμε με κρύο νερό. Για στιγμιαίο καπουτσίνο αδειάζουμε το μίγμα από ένα φακελάκι σε ποτήρι και προσθέτουμε 150ml ζεστό όχι βραστό νερό και ανακατεύουμε και έτοιμο! Ο στιγμαίος ο καφές προτιμάται γιατί είναι πολύ εύκολος και γρήγορος στην παραγωγή του!