Espresso από τη Σικελία με… μεράκι! (Miscela d’oro)
Το 1946 ξεκινά από τη Messina της Σικελίας μία όμορφη ιστορία ενός παραγωγού espresso (Miscela d’oro). Σε ένα μικρό, παραδοσιακό καφέ στο κέντρο της πόλης, ο Umberto Urbano με την Emanuela δημιουργούν το δικό τους καφέ. Διαλέγουν προσεχτικά κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας ψήνοντάς τους ποικιλοτρόπως, στην προσπάθεια να δημιουργήσουν την ιδανική συνταγή που καθιστά έναν καφέ ιδιαίτερο, ξεχωριστό και απολαυστικό. Με πολύωρο κόπο και αμέτρητες δοκιμές προσπαθούν να κατανοήσουν τη μοναδικότητα αυτού του σκουρόχρωμου, τοσοδά κόκκου με το εκπληκτικό άρωμα και γεύση, ώστε να δημιουργήσουν πλούσια απολαυστικά χαρμάνια που θα χαρίσουν την πολυπόθητη γεύση ενός γνήσιου, παραδοσιακού και ποιοτικού Ιταλικού καφέ espresso!
Τα χρόνια κυλούν δημιουργικά στη γραφική πόλη για την επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, ώσπου το 1970 δημιουργείται το χαρμάνι των «5 μειγμάτων»! Αυτό το χαρμάνι έρχεται να δώσει την πρώτη μεγάλη επιτυχία και να επισφραγίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσπάθειες ετών. Το εξαιρετικής ποιότητας καινοτόμο προϊόν αγκαλιάζεται θερμά από την αγορά. Έτσι η εταιρία αποκτά πρόσθετη αναγνώριση που θα τους ανοίξει διάπλατα την πόρτα για τις ξένες αγορές.
Από το 1980 κι έπειτα οι εξελίξεις ακολουθούν ραγδαίες. Η εταιρεία προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα αναπτύσσεται, αποκτώντας σύγχρονο βιομηχανικό εξοπλισμό, διατηρώντας παράλληλα την αξεπέραστη ποιότητα του καφέ της. Οι επιτυχημένες συνεργασίες διαδέχονται η μια την άλλη! Η Miscela D’oro επάξια αποκτά φήμη για την ποιότητά της ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες καφέ στον κόσμο. Η εταιρία όμως συνεχίζει με σεβασμό απέναντι τόσο στον καταναλωτή όσο και στην κοινωνία, να καινοτομεί. Πετυχαίνει να παράξει πιστοποιημένο #βιολογικό καφέ Natura ή Green νεότερα, καθώς και #FairTrade καφέ. Έτσι προωθεί τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, ενισχύοντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.