Πως να φτιάξετε τον τέλειο freddo espresso ή freddo cappuccino σε μηχανή Nespresso!

Freddo espresso

Πως να φτιάξετε τον τέλειο freddo espresso ή freddo cappuccino σε μηχανή Nespresso!

O freddo espresso και ο freddo cappuccino σήμερα στην Ελλάδα τυγχάνουν πολύ μεγάλης εκτίμησης από τον κόσμο και καταναλώνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου! Γνωστοί από παλιά για τις πατέντες σε διάφορους καφέδες (βλέπε φραπέ) οι Έλληνες προσάρμοσαν και τον κλασσικό espresso στα δικά τους δεδομένα! Έτσι δημιουργήθηκε ο freddo espresso και με την προσθήκη του αφρόγαλου ο freddo cappuccino που όλοι αγαπάμε!

Αυτή την “αγάπη” μας όμως θέλουμε να την απολαμβάνουμε και στο σπίτι! Επειδή όμως στο σπίτι υπάρχουν κυρίως οικιακές μηχανές αποφασίσαμε και εμείς να σας δείξουμε πως γίνεται ο freddo με τη βοήθεια μιας μηχανής Nespresso! Για τη διαδικασία λοιπόν θα χρειαστούμε τα παρακάτω :

  • 1 μεγάλο ποτήρι για τον καφέ μας
  • 8-10 παγάκια αναλόγως το μέγεθος
  • 1 μπρίκι ή κύπελλο για την διπλή δόση εσπρέσσο
  • 2 κάψουλες για την μηχανή Nespresso
  • Ζάχαρη ή γλυκαντικό ανάλογα την προτίμηση
  • Φραπεδιέρα ή οτιδήποτε μπορεί να ανακατέψει καλά

Η διαδικασία

Στην αρχή βάζουμε το κύπελλο κάτω από τη μηχανή μας για να πάρουμε 2 δόσεις espresso. Ύστερα τοποθετούμε μία μία τις κάψουλες με τον εσπρέσο της αρεσκείας μας στη μηχανή και βγάζουμε περίπου στα 40 ml δόση από την κάθε κάψουλα. Προσοχή οι δόσεις μπορούν να βγουν και 30 ml γιατί μετά θα αραιώσει με την προσθήκη πάγου. Καλό θα είναι το χαρμάνι espresso που θα επιλέξουμε να έχει γεμάτο σώμα ώστε να μπορέσει να κρατήσει τα χαρακτηριστικά αφού θα προστεθεί ο πάγος. Αφού βγάλουμε τις δόσεις μας τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό που θέλουμε και ανακατεύουμε για να μπορέσει να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε δύο παγάκια και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα, ώστε να λιώσουν τα παγάκια. Τέλος προσθέτουμε στο ποτήρι μας τα υπόλοιπα παγάκια και εκεί ρίχνουμε τον εσπρέσο μας και είμαστε έτοιμοι!

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε freddo cappuccino τότε αν έχουμε τη μηχανή aeroccino ή μια αφρογαλιέρα βάζουμε απλά το γάλα μέσα κρύο περιμένουμε να γίνει και σερβίρουμε πάνω από το παγωμένο μας espresso. Καλό θα είναι το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε είτε να είναι ειδικό για αφρόγαλα (UHT) που έχουν βγάλει πολλές εταιρίες είτε γάλα χαμηλών λιπαρών υψηλής παστερίωσης. Σε περίπτωση που δεν έχουμε την αφρογαλιέρα aeroccino, μπορούμε πάλι να το χτυπήσουμε για λίγη ώρα μέχρι να γίνει ομογενές και πηχτό το γάλα μας, για να σερβιριστεί όμορφα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω είτε κανέλα είτε σκόνη σοκολάτας για το ντεκόρ και την έξτρα γεύση! Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο ίσιο καλαμάκι ώστε να απογειώσουμε την απόλαυση!

οι προτασεισ μας για freddo

Αφήστε μια απάντηση