La Mia Stevia: Η νέα Ελληνική Στέβια που ήρθε για να μείνει!

Stevia La Mia Στέβια

Το γλυκαντικό Stevia (La Mia) είναι ίσως ένα από τα μοναδικά φυτά της φύσης, καθώς δεν έχει καθόλου θερμίδες και δε βλάπτει καθόλου τον οργανισμό, σε αντίθεση με τη λευκή ζάχαρη η οποία επεξεργάζεται αρκετά.

Η στέβια χρησιμοποιείται για την  απώλεια  σωματικού βάρους, στο σακχαρώδη διαβήτη και στην υψηλή αρτηριακή πίεση.  Επίσης γίνεται χρήση της στην ενδυνάμωση των μυϊκών συσπάσεων που αντλούν το αίμα από την καρδιά και στο αίσθημα καύσου στο στομάχι. Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο κερδίζει μερίδιο και από τους χρήστες ζάχαρης, για λόγους υγιεινής διατροφής.

Η Στέβια ως φυτό

Η Στέβια (βοτανικό όνομα stevia rebaudiana Bertoni) είναι ένα πολυετές φυτό με μακρυά φύλλα. Γνωστό και ως μελόφυλλο ή γλυκό φύλλο της Παραγουάης. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από τη ζάχαρη. Ανήκει στην οικογένεια των ηλιοτροπίων (των αστεροειδών [Asteracea]). Σχεδόν ολόκληρο το φυτό έχει γλυκιά γεύση. Μερικά είδη της Stevia ονομάζονται γλυκόφυλλα.

Η προέλευση αυτού του φυτού είναι από τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Σήμερα Καλλιεργείται στην Κένυα, Κίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Βιετνάμ, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Αργεντινή την Κολομβία και στην Ελλάδα.

Φυτό Στέβια
Φυτό Στέβια (Stevia) – φύλλα

La Mia Stevia

Η συγκεκριμένη Stevia καλλιεργείται στην Κεντρική Ελλάδα, γύρω από τη Λαμία, όπου υπάρχει το πιο ευνοϊκό κλίμα για να φυτευτεί και να μεγαλώσει σωστά το φυτό στέβια! 

Αγρότες, μέλη του Ελληνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς, καλλιεργούν με μεράκι και φροντίδα  την καλύτερη σε ποιότητα στέβια. Από το 2011, οι παραγωγοί του συνεταιρισμού χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές με αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή. Είναι η μοναδική που καλλιεργείται συστηματικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αφού η στέβια μέχρι πρόσφατα ήταν μόνο εισαγόμενο είδος είτε από Ν.Αμερική είτε από Κίνα, με τις περισσότερες εισαγωγές να είναι αμφιλεγόμενου επιπέδου ποιότητας.

Έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με:

·  την εκχύλιση του φυτού -(πολύ σημαντικός παράγοντας – εκχυλίζεται στο καλύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης στην Γαλλία, που εξασφαλίζει ομογενοποιημένο προϊόν και καθαρότητα).

·  την ποικιλία του φυτού που θα χαρίσει εξαιρετική συγκέντρωση των γλυκαντικών ουσιών του – επιλέχθηκε ειδική ποικιλία για αυτό τον λόγο.

·  την επίγευση – η La Mia Stevia, δεν αλλάζει τη γεύση του καφέ ή του ροφήματος.

·  τη σύγκριση έντασης γλυκύτητας με τη ζάχαρη (1:1, 1:2, 1:3 κλπ) – Η La Mia Stevia είναι 1:3, άρα χρειάζεστε το 1/3 της ποσότητας σε σύγκριση με αυτή που είναι 1:1 και συγκρίνετε αναλογικά την τιμή κτήσης.

· Περιέχει γλυκοζίτες στεβιόλης από Ελληνικά φύλλα στέβιας, καθαρότητας 97.2% με RebA 62.5% και ερυθριτόλη, ένα φυσικό γλυκαντικό, από φρούτα και καλαμπόκι! Η ερυθριτόλη που χρησιμοποιεί ο Συνεταιρισμός, είναι άριστης ποιότητας, δεν περιέχει θερμίδες ή συντηρητικά πρόσθετα και δεν μεταβάλλει το γλυκαιμικό δείκτη! Χρησιμοποιούνται πάντα οι καλύτερες πρώτες ύλες!

Όλα τα παραπάνω, επηρεάζουν σημαντικά την τιμή πώλησης αλλά και την τελική ποιότητα που δοκιμάζει ο καταναλωτής.  Η La Mia Stevia ανήκει σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας παγκοσμίως (από πλευράς εκχύλισης αλλά και τελικής ποιότητας και καθαρότητας). Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται με αντικειμενικό και οργανοληπτικό τρόπο.

Με τη La Mia Stevia, ξέρεις τι τρως εσύ και η οικογένεια σου…

Είδη στέβιας

 1. Καθαρή στέβια

Η καθαρή στέβια είναι το εκχύλισμα του φυτού, σε μορφή σκόνης και αποτελείται από τους γλυκοζίτες της στεβιόλης, με σημαντικότερο τον RebA.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του γλυκοζίτη είναι ότι προσδίδει μία γλυκιά γεύση στα προϊόντα. Τα προϊόντα της RebA έχουν τις εξής κατηγορίες:

 • RebA 60
 • RebA 95
 • RebA 98

Η καθαρή στέβια χρησιμοποιείται κυρίως από βιομηχανίες για την παραγωγή αναψυκτικών, γαλακτοκομικών, μαρμελάδων κ.α.

 • Κρυσταλλική στέβια

Είναι η πιο γνωστή ζάχαρη και διατίθεται σε μικρές επιχειρήσεις και στους καθημερινούς καταναλωτές, καθώς βρίσκεται σε κρυσταλλική μορφή όπως η κανονική άσπρη ζάχαρη.

Πλεονεκτήματα

Η Φυσική και υγιεινή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας!

Ιδανική για δίαιτα και διατροφή χωρίς ζάχαρη, αφού δεν περιέχει θερμίδες και δεν μεταβάλει το γλυκαιμικό δείκτη!

Όμως τα πλεονεκτήματα δε σταματούν εκεί:

 • Διαβήτης

Έρευνες έχουν δείξει πως η στέβια βοηθάει στην καταπολέμηση του διαβήτη, καθώς λόγω των μηδαμινών θερμίδων, δεν έχει καμία επιρροή στη γλυκόζη ή την ινσουλίνη του αίματος.

 • Παχυσαρκία

Όλοι οι άνθρωποι καταναλώνουν ζάχαρη, όμως είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την παχυσαρκία. Η stevia δεν επηρεάζει καθόλου το βάρος σας και δε συμβάλει στην παχυσαρκία.

 • Καρκίνος στο πάγκρεας

Η στέβια περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία μπορούν μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου στο πάγκρεας κατά 23%.

 

Βρείτε εδώ όλα τα Νέα Προϊόντα Στέβια (La Mia Stevia)

 

La Mia Stevia 40 Φακελάκια

Απολαύστε το ρόφημα σας με την αγαπημένη σας συσκευασία σε φακελάκι  από την πρώτη και μοναδική Ελληνική εταιρεία παραγωγής στέβιας. Με βραβείο ανώτερης γεύσης το έτος 2018 από τον Διεθνή Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας στις Βρυξέλλες. ITQI-2018

Τα La Mia Stevia 40 Φακελάκια διατίθενται σε συσκευασία 80 γραμμαρίων και το κάθε φακελάκι ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης.

Στέβια σε φακελάκια
Stevia Κρυσταλλική Στέβια 80g – 40 Φακελάκια

 

La Mia Stevia σε Κυλινδρική Συσκευασία

Ιδανική επιλογή για καφέ, ροφήματα, γλυκά και άλλα, καθώς αντικαθιστά τελείως την ζάχαρη που απαιτεί κάθε προϊόν.

Προσέξτε μην το παρακάνετε πολύ όμως, γιατί 1 κουταλιά στέβιας ισοδυναμεί με 3 της κανονικής κρυσταλλικής ζάχαρης.

Διατίθεται σε συσκευασίες 150g και 900g

Στέβια κουτί σε σκόνη 150g και 900g
στέβια σε σκόνη 150g και 900g

 

 

La Mia Stevia 200 Sticks

Τα 200 sticks είναι η καλύτερη επιλογή για χώρους εστίασης και καταλύματα.

1 stick ισοδυναμεί 1 κ.γ. ζάχαρης.

Διατίθεται σε συσκευασία 400g (200 sticks)

Στέβια sticks
Stevia La Mia – στέβια sticks

 

La Mia Stevia BIO Φύλλα Στέβιας

Τα βιολογικά φύλλα στέβιας είναι η καλύτερη επιλογή για να φτιάξετε ένα τσάι, αφέψημα, χυμό ή κάποιο μείγμα βοτάνων.

Ο τρόπος είναι απλός.

 1. Βήμα 1: Βάζουμε ½ κ.γ.φύλλα στέβιας.
 2. Βήμα 2: Προσθέτουμε αν θέλουμε κι άλλα βότανα στο μείγμα μας.
 3. Βήμα 3: Προσθέτουμε νερό στους 80οC για δύο λεπτά και απολαμβάνουμε.

Τα βιολογικά φύλλα στέβιας διατίθενται σε συσκευασία των 40g.

Stevia La Mia - φύλλα στέβιας
φύλλα στέβιας

 

Συνταγή τσάι με Ελληνικά φύλλα Στέβιας, Ginger & Λεμόνι:

Υλικά:

2 φέτες φρέσκο ginger

1 κ.γλ. αποξηραμένα φύλλα La Mia Stevia

2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε 250ml νερό, 2 φέτες φρέσκο ginger για 5 λεπτά.

Τοποθετούμε σε μια τσαγιέρα το μείγμα και προσθέτουμε 1 κ.γλ. αποξηραμένα φύλλα La Mia Stevia.

Αφήνουμε το μείγμα για 1 με 2 λεπτά.

Σουρώνουμε το τσάι και προσθέτουμε χυμό από μια φέτα λεμόνι.

Διακοσμούμε με μια επιπλέον φέτα λεμόνι.

Απολαύστε το και κρύο προσθέτοντας τριμμένο πάγο ή ολόκληρο!

Καλή απόλαυση!

 

Συνοδευτικά Καφέ

Stevia La Mia Συνοδευτικά καφέ
Συνοδευτικά καφέ από το Getcoffee

Αφήστε μια απάντηση