Με τη θερμοκρασία στα ύψη, ένας κρύος καφές και γευστικός καφές γίνεται η καλύτερη «παρέα» για τη δουλειά, το σπίτι, την παραλία ή τις καθημερινές βόλτες.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη για ενυδάτωση αυξάνεται, αφού εξαιτίας της έντονης ζέστης, η αφυδάτωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο.
Για όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και τις ρακέτες, ένας κρύος καφές αποτελεί μία αγαπημένη πηγή ενυδάτωσης και τόνωσης, πέραν του άφθονου νερού.
Κρύος καφές – μία καλοκαιρινή απόλαυση
Ο κρύος καφές αποτελεί πια μία καλοκαιρινή απόλαυση για όλες τις ώρες και περιστάσεις και την καλύτερη παρέα για συζήτηση με φίλους.
Γλυκός, μέτριος, σκέτος, με διαφορετικές ποικιλίες ιδιαίτερων αρωμάτων … μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού λάτρη του καφέ.
Και τώρα το γνωστό ερώτημα … ο πατροπαράδοτος φραπές ή ένας κρύος freddo;
Ας βρούμε λοιπόν τον νικητή της … παγωμένης μάχης.
Φραπές: Η παραδοσιακή συνήθεια
Για πολλά χρόνια ο φραπές ήταν ο «βασιλιάς» του καλοκαιριού -και όχι μόνο-, χαρίζοντας άπλετη δροσιά σε κάθε γουλιά του.
Η ελληνική πατέντα που αγαπήθηκε από το 1957 όσο κανένας άλλος καφές και μεγάλωσε γενιές και γενιές, χάνει σταδιακά «έδαφος», αφού οι διαθέσιμες επιλογές πλέον είναι πολλές.
Fredo Espresso: Δροσιά σε δόσεις
Ο freddo espresso έχοντας πλέον γίνει η αγαπημένη παγωμένη συνήθεια πολλών, προσφέρει τόνωση, ενέργεια και απόλαυση.
Σύμφωνα με έρευνες, το 2008 οι Έλληνες ξόδεψαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα σε σούπερ μάρκετ για αγορά εσπρέσο, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Είναι πλέον ολοφάνερη η αγάπη των Ελλήνων για τον εσπρέσο, ο οποίος κερδίζει όλο και περισσότερο «έδαφος».
Στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά την πρώτη καθιερωμένη πατέντα του Λουίτζι Μπετζέρα το 1901, βγήκαν σε κυκλοφορία οι πρώτες μηχανές καφέ εσπρέσο.
Ο δημοφιλής ιταλικός καφές άλλαξε και προσαρμόστηκε στις ελληνικές ανάγκες και συνήθειες. Και παρουσιάστηκε ως … freddo espresso.
Αν και οι δύο αγαπημένοι καφέδες χαρίζουν δροσιά και απόλαυση, ποιος θεωρείται τελικά ο πιο υγιεινός;
Έρευνες αποδεικνύουν ότι ένας μόνο καφές αποτελεί τον νικητή της μάχης το καλοκαίρι δίπλα στο κύμα.
Και αυτός είναι ο μοναδικός εσπρέσο.
Το φιλτράρισμα του καφέ αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα του εσπρέσο για τη διατροφική του αξία. Το γεγονός ότι δεν προστίθεται γάλα όπως στο φραπέ, μειώνει την πρόσληψη θερμίδων, τα λιπαρά και κάνουν τον καφέ πιο εύπεπτο.
Μήπως θέλετε κι εσείς τώρα ένα παγωμένο και γευστικό freddo espresso που θα σας τονώσει;
Δοκιμάστε την πλούσια ποικιλία από γευστικά χαρμάνια του getcoffee, που θα σας χαρίσουν μία μοναδική και γνήσια εμπειρία ενός παραδοσιακού καφέ espresso.
Κόκκοι καφέ εσπρέσσο Miscela d’oro Intenso με ένταση και γλυκιά γεύση
Έντονος καφές εσπρέσσο για πρωινή ενέργεια και τόνωση
Καφές εσπρέσσο απαλός, με έντονο άρωμα και κρεμώδη υφή
Έντονος καφές εσπρέσσο με ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση
Αρωματικός καφές εσπρέσσο με κρεμώδη υφή
Έντονος καφές εσπρέσσο για δυνατό ενεργειακό ξύπνημα
Aρωματικός καφές εσπρέσσο με κρεμώδη υφή
Με πληροφορίες από το newsbeast