100% Κακάο 20-22 Getcoffee 500g
Το 100% Κακάο 20-22 Getcoffee 500g είναι η γνήσια σκόνη κακάου από τη μεγαλύτερη εταιρία παρασκευής κακάου και σοκολάτας στην Ολλανδία. Το κακάο αυτό είναι παρασκευασμένο από τον Ελβετικό όμιλο κακάο και σοκολάτας Barry Callebaut που κατέχει το 60% της διεθνούς αγοράς επεξεργασίας κακάο στον κόσμο. Καλώς ήλθατε στον κόσμο των «Μεγάλων της Σοκολάτας». Η Getcoffee εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα για την παρασκευή και διανομή αυτού του υπέροχου κακάου σε προσιτή τιμή.
Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη ή πρόσθετα γλυκαντικά. Είναι κατάλληλο για διαβητικούς και για όσους έχουν πρόβλημα με το σάκχαρο αίματος καθώς δεν περιέχει σάκχαρα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την παρασκευή κουβερτούρας στη ζαχαροπλαστική. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να δώσετε κάποιες όμορφες τελευταίες πινελιές στα ροφήματα με γάλα – αφρόγαλο ή σε γλυκά. Επίσης μπορεί να γίνει και ένα φανταστικό και υγειϊνό ζεστό ρόφημα κακάου με βαθύ άρωμα και πλούσια γεύση.
Διατίθεται σε αεροστεγή συσκευασία των 500g.
Συνταγή για παρασκευή ζεστό ρόφημα κακάου
- Βάζουμε το νερό μας (περίπου 170ml) στο μπρίκι* και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο 100% Κακάο 20-22 Getcoffee.
Η αναλογία ισχύει για ένα μεσαίο φλιτζάνι κακάο. - Αν μας αρέσει το κακάο σκέτο προχωράμε στο επόμενο βήμα**. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ζάχαρη ή μέλι ή Stevia. (1-2 sticks) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί αρκετά. Όπως και ο ελληνικός καφές, έτσι και το κακάο θα φουσκώσει κάνοντας καϊμάκι. Μόλις φουσκώσει είναι έτοιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Το κακάο μας είναι έτοιμο. Αντίθετα με τον ελληνικό καφέ δεν αφήνει καθόλου ίζημα- κατακάθι και είναι λαχταριστό μέχρι τελευταία γουλιά!
* Το ζέσταμα του νερού μπορεί να γίνει σε μπρίκι, κατσαρόλα, βραστήρα ή ακόμα και σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
** Σε περίπτωση που δε θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο γλυκαντικό, μπορεί να προστεθεί ένα ξύλο κανέλλας και μία φλούδα πορτοκαλιού τα οποία τα βράζουμε μαζί με το κακάο.
Καλή απόλαυση!!! Ένα εξαιρετικό ρόφημα ζεστού κακάου με όλα τα ωφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι έτοιμο να το γευτείτε!!!
Λίγα λόγια για το κακάο 100% Κακάο Getcoffee
Το κακαόδεντρο όπως λέγεται και επιστημονικά “Theobroma cacao” αναφέρεται από την αρχαία Ελλάδα ως “Η τροφή των θεών”. Όπου κάποτε κάποιος το έκλεψε από τον παράδεισο από έναν γενναιόδωρο θεό και το έφερε στη γη ως δώρο. Το κακαόδεντρο έχει μικρό ύψος περίπου 4-8m ψηλό και είναι αειθαλή δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Malvaceae. Προέρχεται από τις βαθιές τροπικές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής. Οι σπόροι του, οι κόκκοι του κακάου, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή λικέρ σοκολάτας, στερεών κακάου, βούτυρο κακάου και σοκολάτας.
Η σκόνη κακάο είναι μια θρεπτική τροφή με μια ιδιαίτερη πικρόγλυκη γεύση.
Οι σπόροι του κακάο είναι πλούσιοι σε λιπαρά, όμως τα περισσότερα από αυτά αφαιρούνται κατά την επεξεργασία τους για την παραλαβή της σκόνης, δίνοντάς μας το γνωστό βούτυρο κακάο! Το συγκεκριμένο κακάο έχει το μέγιστο βαθμό περιεκτικότητας σε βούτυρο κακάο 20-22. Αυτό σημαίνει πως έχει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα καθώς και τα μέγιστα ωφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χαρακτηρίζεται για την πλούσια γεύση και την παχύρευστη υφή του. Αυτό που τραβάει την προσοχή στο κακάο από διατροφικής άποψης είναι η μεγάλη περιεκτικότητά του σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όπως το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, ο σίδηρος, ο φώσφορος, το κάλιο και ο ψευδάργυρος. Επιπλέον, θεωρείται από τις πιο πλούσιες πηγές σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που επηρεάζουν πολλές βιολογικές διαδικασίες.
Ωφέλη του γνήσιου 100% Κακάο 20-22 Getcoffee 500g —->
- Ελάττωση της αρτηριακής πίεσης.
- Βελτιώνει την πήξη του αίματος.
- Βελτίωση της υγείας της καρδιάς.
- Μειώνει τα μόρια προσκόλλησης- τις πρωτεΐνες εκείνες που οδηγούν τα λευκοκύτταρα και άλλες ουσίες να κολλήσουν στα τοιχώματα των αρτηριών.
- Βελτιώνει τη χοληστερίνη, αυξάνοντας τα επίπεδα της HDL (καλής χοληστερίνης).
- Καταπολέμηση φλεγμονών.
- Βελτιώνει τα συμπτώματα του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.
- Επιδρά στην υγεία του Εγκεφάλου.
- Βοηθάει στη μνήμη (με τις φλαβανόλες που περιέχονται).
- Βελτιώνει τη διάθεση (με τις πολυφαινόλες που περιέχονται).
- Πρόληψη στις αλλεργίες (τα φλαβονοειδή μειώνουν την απελευθέρωση ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE) στην αλλεργική απόκριση).
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι φέρνει ένα αίσθημα μέγιστης ευχαρίστησης και πληρότητας όταν καταναλώνεται ζεστό ως ρόφημα. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας στον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι ο ανθρώπινος οργανισμός νιώθει περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή τις κρύες μέρες του χειμώνα!! Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ζεστή μαύρη σοκολάτα που περιέχει περισσότερο ποσοστό κακάου και η μουσική θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της δυσμηνόρροιας – ο ιατρικός όρος για τον πόνο της περιόδου των γυναικών.
Λίγα λόγια για τον Ελβετικό Όμιλο Barry Callebaut
Ο Ελβετικός όμιλος κακάο και σοκολάτας Barry Callebaut κατέχει το 60% της διεθνούς αγοράς επεξεργασίας κακάο στον κόσμο. Το ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας τοποθετείται στο 1996, όταν συγχωνεύθηκαν η βελγική σοκολατοποιία Callebaut και η γαλλική Cacao Barry. Ανάλογα τον κλάδο εξυπηρέτησης ο όμιλος έχει εξαγοράσει θυγατρικές εταιρίες καθώς έχει δημιουργήσει και νέες για την καλύτερη διαχείρηση του κακάο και διανομής της σοκολάτας παγκοσμίως.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρίες Bensdorp από το 1840 για την ζαχαροπλαστική και τον κλάδο Ηο.Re.Ca. Ενώ για τον κλάδο των αυτόματων πωλητών έχει δημιουργήσει την Van Houten και την Caprimo. Υπάρχει κλάδος, που επεξεργάζεται τους καρπούς του κακάο και τους μετατρέπει σε ρευστή μορφή, σε σκόνη και βούτυρο. Όλα αυτά τα παράγωγα για να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή σοκολάτας και αρωματικών στην ζαχαροπλαστική.
Απασχολεί περισσότερα από 13.000 άτομα που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 40 χώρες.
Διαχειρίζεται περισσότερες από 66 εγκαταστάσεις παραγωγής και 27 κέντρα CHOCOLATE ACADEMY σε όλο τον κόσμο.
Με περισσότερα από 175 χρόνια κληρονομιάς σοκολάτας, ο όμιλος Barry Callebaut διαθέτει ένα απαράμιλλο μείγμα τεχνογνωσίας στο κακάο και τη σοκολάτα, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τις μελλοντικές τάσεις των καταναλωτών που συγκεντρώνονται μέσω του δικτύου των σεφ.
Οπωσδήποτε οι έμποροι του κακάο «παρακολουθούν» και τις κινήσεις των πελατών τους. Τους παρασκευαστές σοκολάτας. Ένας κλάδος που χαρακτηρίζεται από γρήγορο συγκεντρωτισμό. Το Top 5 αυτού του κλάδου, που περιλαμβάνει Mars, Mondelez και Nestlé, καταλαμβάνει 65% και πλέον των συνολικών πωλήσεων σοκολάτας στον πλανήτη. Η μεγάλη σημασία που έχουν οι πολυεθνικές μάρκες και η αύξηση στο κόστος έρευνας και ανάπτυξης καθώς και προώθησης προϊόντων σε μια παγκοσμιοποιημένη και ανταγωνιστική αγορά, έχει υποχρεώσει τον κλάδο σε συγκεντρωτισμό. Όμως, όσο οι «Μεγάλοι της Σοκολάτας» μεγαλώνουν, τόσο πιέζονται οι καλλιεργητές του κακάο.
Οι καλλιεργητές λαμβάνουν σήμερα μόλις 6% από κάθε πλάκα σοκολάτας, σε σύγκριση με 16% στην δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με την Ecobank, που σημαίνει ότι είναι ελάχιστη η αξία που καταλήγει στην πρώτη ύλη. Οι κορυφαίες επιχειρήσεις κακάο και σοκολάτας έχουν πλέον ενωθεί σε ένα πρόγραμμα δράσης που έχει στόχο να ενθαρρύνει την καλλιέργεια «βιώσιμων» δένδρων κακάο. Όμως, αν δεν αλλάξει η κατανομή των μεριδίων επί της αξίας ή αν δεν μεγαλώσει όλη η πίτα, οι καλλιεργητές δε θα έχουν πια πολλά κίνητρα για να συνεχίσουν την καλλιέργεια των δένδρων.
Ο όμιλος λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις πληροφορίες έχει αλλάξει τη Φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης και έχει λάβει υπόψιν τη βιωσιμότα των καλλιεργητών κακάου.
Η Barry Callebaut στοχεύει να ξεπεράσει σταθερά την παγκόσμια αγορά σοκολάτας και κακάο. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:
Επέκταση
Καινοτομία
Ηγεσία κόστους
Βιωσιμότητα
Το όραμα και οι αξίες——-> Ό,τι κάνει βασίζεται στις πέντε βασικές αξίες: Εστίαση στον πελάτη, Πάθος, Επιχειρηματικότητα, Ομαδικό πνεύμα και Ακεραιότητα.
Πιστεύει στο να κάνει καλά να κάνει το καλό. Αυτό αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι περίπου το 30% των μερισμάτων της υποστηρίζει το Ίδρυμα Jacobs, το οποίο είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση και το μέλλον των νέων.