Corsini Jamaica Blue Mountain Nespresso συμβατές κάψουλες – 10 τεμάχια
Ο καφές Corsini Jamaica Blue Mountain Nespresso είναι ένα μονοποικιλιακό χαρμάνι 100% Arabica αποκλειστικά και μόνο από τη Τζαμάικα. Βρίσκεται μέσα στη δεκάδα από τους ακριβότερους καφέδες όλου του κόσμου. Δίκαια του έχει αποδοθεί η ονομασία ως “Το χαβιάρι του καφέ”. Είναι ένας από τους σπανιότερους και ακριβότερους καφέδες που κυκλοφορούν στην αγορά. Μεγαλώνει στα Blue Mountains της Jamaica σε υψόμετρο από 1500 εως πάνω από 2200 μέτρα. Το κλίμα στα Γαλάζια Όρη είναι δροσερό με υψηλό επίπεδο βροχόπτωσης, οδηγώντας σε μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα. Το έδαφος εδώ είναι πλούσιο, καθιστώντας αυτήν την περιοχή ειδυλλιακή για την καλλιέργεια καφέ. Χαρακτηρίζεται ως καφές Jamaica High Mountain. Η εταιρία Caffe Corsini έχει την αποκλειστική διάθεση συγκεκριμένων καλλιεργειών αυτής της ποικιλίας και αυτό εξασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας του τελικού παραγόμενου προϊόντος για τους καταναλωτές.
Έχει φρουτώδης γεύση και ισορροπημένη οξύτητα. Ένα ξεχωριστό άρωμα αναδύεται στον ουρανίσκο και αφήνει μια τελική ευχάριστη επίγευση καφέ. Έχει μέτριο σώμα και χρυσαφένια κρέμα. Έχει άριστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι. Αν θέλετε να γευτείτε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό αυτός είναι ο κατάλληλος καφές για εσάς. Δώστε μια επιβράβευση στον εαυτό σας ή τους ανθρώπους που εκτιμάτε και αγαπάτε. Υπάρχουν στιγμές μοναδικής απόλαυσης μέσω του καφέ αυτού που μπορείτε να τις ανακαλύψετε κι εσείς στο χώρο σας. Μοιραστείτε τη χαρά, το άρωμα και την ξεχωριστή επίγευση που θα σας δώσει αυτό το υπέροχο χαρμάνι καφέ!
Η κάθε κάψουλα περιέχει 5,2g αλεσμένου και καβουρδισμένου καφέ. Είναι συμβατή και κατάλληλη για μία χρήση σε μηχανές καφέ κάψουλας μόνο με το σύστημα Nespresso *. Διατίθενται σε συσκευασία των 10 τεμαχίων.
Πληροφορίες για τον καφέ Blue Mountain Jamaica
Διαδικασία: Washed
Περιοχή: Jamaica Blue Mountain
Άρωμα: Καρυδιού
Γεύση: Κόκκινα σταφύλια, φουντούκι
Ένταση: μέτρια
Σώμα: Ομαλό μεταξένιο
Οξύτητα: καθαρή χαμηλή
Caffe Corsini – Ιστορία
Η ιστορία του Caffè Corsini περιλαμβάνει ιδέες και ανθρώπους. Η ίδρυση της εταιρίας έγινε το 1950 στο Arezzo, από τον Corsino Corsini. Ο οποίος από ένα μικρό εργαστήριο επεξεργασίας καφέ δημιούργησε έναν από τους μεγαλύτερους καβουρδιστές καφέ. Ο Πρόεδρος Patrick Hoffer που είναι ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ιταλία. Παρουσιάζει στον κόσμο τα προϊόντα της σε περισσότερες από 60 χώρες.
Παραγωγή
Ο καβουρδισμένος καφές φτάνει στους 4.500 τόνους ετησίως. Η εταιρία κυκλοφορεί στην αγορά ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα στοχεύουν στη λιανική πώληση και στο κανάλι του καφέ-μπαρ. Οι κόκκοι καφέ έχουν διαφορετικές ονομασίες προέλευσης. Κάθε γεύση δεν είναι μόνο αποτέλεσμα αριθμών και εξοπλισμού. Αλλά προσώπων, αρωμάτων και πολιτισμών από διαφορετικά εδάφη. Όπως η Κολομβία, η Βραζιλία, η Τζαμάικα, η Κένυα, η Ινδία, το Ελ Σαλβαδόρ. Ο νέος άγριος καφές Harenna, από την Αιθιοπία και η Γουατεμάλα Huehuetenango, και οι δύο Slow Food.
Εργαστήριο
Ένα βασικό καθήκον εκτελείται από το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου. Εκεί παρακολουθείται κάθε μέρος του κύκλου παραγωγής, με μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων και δοκιμαστών. Αρχικά καθαρίζεται το μέγεθος των σωματιδίων του ημιτελούς προϊόντος. Ένα ειδικό μηχάνημα που πάλλεται αναλαμβάνει τη διαδικασία αυτή. Το μηχάνημα αυτό επαληθεύει την καμπύλη ταξινόμησης του προϊόντος. Όλη η διαδικασία γίνεται με δοκιμές εκχύλισης. Ο πράσινος καφές ως κόκκος επιλέγεται και αξιολογείται. Η Αξιολόγηση γίνεται βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ελαττωμάτων. Έπειτα γίνεται επιλογή μόνο δειγμάτων για την εξασφάλιση του καλύτερου αποτελέσματος που εμφανίζεται στο κύπελλο.
Συσκευασία
Σε αυτό το στάδιο, ο ποιοτικός έλεγχος παρέχει όλους τους ελέγχους που χρειάζονται. Για ένα τελικό προϊόν που πρέπει να είναι διαθέσιμο προς πώληση στην αγορά. Οι διαδικασίες συμπεριλαμβάνουν οργανοληπτικές δοκιμές. Αυτό διασφαλίζει τον ορισμό της υψηλής ποιότητας.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.