Corsini Guatemala Huehuetenango Nespresso συμβατές κάψουλες – 10 τεμάχια
Ο καφές Corsini Guatemala Huehuetenango Nespresso είναι ένα μονοποικιλιακό χαρμάνι 100% Arabica από τη Γουατεμάλα. Ο συγκεκριμένος καφές βρίσκεται και καλλιεργείται μόνο σε μια περιοχή της Γουατεμάλας. Γι’ αυτό ανήκει στην κατηγορία καφέδων ονομασίας προέλευσης από Γουατεμάλα της Κεντρικής Αμερικής. Η επεξεργασία του έχει γίνει από την Cooperativa Esquipulas R.L. Huehuetenango. Εκεί που το έδαφος στο Huehuetenango, στα βορειοδυτικά της Γουατεμάλας, στα σύνορα με το Μεξικό, έχει υψόμετρο που κυμαίνεται από 850 έως 3700 μέτρα. Το έδαφος εκεί προσφέρει μια εξαιρετική ποικιλία οικοσυστημάτων (υγρό υποτροπικό δάσος έως πευκοδάση). Είναι από τις πιο κατάλληλες περιοχές του εδάφους για καλλιέργεια καφέ. Τα κοινά χαρακτηριστικά των καφέδων αυτής της περιοχής είναι ένα πλήρες γεμάτο σώμα και καλή ευχάριστη οξύτητα. Ο καφές αυτός είναι ισορροπημένος και αρωματικός. Τα αρώματα που εκλύονται στον ουρανίσκο είναι άνθη λουλουδιών και τόνοι εσπεριδοειδών και σοκολάτας.
Η κάθε κάψουλα περιέχει 5,2g αλεσμένου και καβουρδισμένου καφέ. Πάνω στη συσκευασία αναγράφεται ως περιγραφή της έντασης του καφέ Intesita 6. Χαρακτηρίζεται ως αρωματικός καφές εσπεριδοειδών. Κάθε κάψουλα είναι συμβατή και κατάλληλη για μία χρήση σε μηχανές καφέ κάψουλας μόνο με το σύστημα Nespresso *. Διατίθενται σε συσκευασία των 10 τεμαχίων.
Caffe Corsini – Ιστορία
Η ιστορία του Caffè Corsini αποτελείται από ιδέες και ανθρώπους. Ιδρύθηκε το 1950 στο Arezzo, από τον Corsino Corsini. Ο οποίος από ένα μικρό εργαστήριο επεξεργασίας καφέ δημιούργησε έναν από τους μεγαλύτερους καβουρδιστές καφέ. Πρόσφατα, υπό την ηγεσία του Προέδρου Patrick Hoffer, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έγινε στην Ιταλία στον κόσμο, παρουσιάζεται με τα προϊόντα της σε περισσότερες από 60 χώρες.
Παραγωγή
Με περισσότερους από 4.500 τόνους καβουρδισμένου καφέ ετησίως, η εταιρία κυκλοφορεί στην αγορά ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που απευθύνονται τόσο στη λιανική όσο και στο κανάλι του καφέ-μπαρ. Οι κόκκοι καφέ από τις διάφορες ονομασίες προέλευσης του κόσμου, επιλέγονται ξεχωριστά, μέσω ταξιδιού για αναζήτηση μιγμάτων. Αυτό γίνεται για να έρθει στο τραπέζι και στο μπαρ μια γεύση που δεν είναι μόνο αποτέλεσμα αριθμών και εξοπλισμού. Αλλά προσώπων, αρωμάτων και πολιτισμών από διαφορετικά εδάφη. Όπως η Κολομβία, η Βραζιλία, η Τζαμάικα, η Κένυα, η Ινδία, το Ελ Σαλβαδόρ. Ο νέος άγριος καφές Harenna, από την Αιθιοπία και η Γουατεμάλα Huehuetenango, και οι δύο Slow Food.
Εργαστήριο
Ένα βασικό καθήκον εκτελείται από το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου το οποίο παρακολουθεί κάθε μέρος του κύκλου παραγωγής, με μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων και δοκιμαστών. Αρχικά καθαρίζεται το μέγεθος των σωματιδίων του ημιτελούς προϊόντος και με ένα ειδικό μηχάνημα που πάλλεται. Το μηχάνημα αυτό επαληθεύει την καμπύλη ταξινόμησης του προϊόντος. Όλη η διαδικασία γίνεται με δοκιμές εκχύλισης. Ο πράσινος καφές, αφού επιλεγεί, αξιολογείται βάσει των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ελαττωμάτων. Έπειτα γίνεται επιλογή μόνο αυτών των δειγμάτων που μπορούν να εξασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στο κύπελλο.
Συσκευασία
Σε αυτό το στάδιο, ο ποιοτικός έλεγχος παρέχει όλους τους ελέγχους που χρειάζονται. Έτσι ώστε το τελικό προϊόν να είναι διαθέσιμο προς πώληση στην αγορά. Οι διαδικασίες συμπεριλαμβάνουν οργανοληπτικές δοκιμές ώστε να διασφαλιστεί ότι ορίζεται στην υψηλή ποιότητα.
Ανακαλύψτε και άλλα χαρμάνια ονομασίας προέλευσης καφέ στην κατηγορία Μονοποικιλιακοί Χωρών
Δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρίας Caffe Corsini εδώ.
* Το εμπορικό σήμα «Nespresso» είναι εμπορικό σήμα ιδιοκτησίας τρίτου που δε συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Caffe Corsini.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.